ARRANGEMENTER SÆSON 2017-2018

Arkitekt Ernst Petersen v/ arkitekt Sten Krarup. 


Vi mødtes i det allerbedste vejr i Sct. Nicolai gamle skolegård, hvor Kurt Nielsen bød velkommen og præsenterede Sten Krarup, arkitekt og byplanlægger ved Kolding Kommune 1978-2005, der i dag skulle fortælle om arkitekt Ernst Petersen, byens store arkitekt 1918-1953.


Vi startede med en gåtur gennem Koldings gader og så på nogle af de bygninger, Ernst Petersen har tegnet, bl.a. Odd Fellow Logen, ombygningen af Rådhuset, Spare- og Laanekassen, Det gamle Bibliotek og Nationalbanken.


Ved Ejlersvej ventede en bus fra Papuga på os. Chaufføren demonstrerede sine færdigheder, medens vi snoede os forbi flere huse tegnet af Ernst Petersen, bl.a. Skaadhus på Dyrehavevej, hvor han havde sin tegnestue og privatbolig, det tidligere spædbørnshjem Fuglehøj, og flere andre.


Bussen fortsatte ud til Harte Værket, der sammen med funktionærboligerne også er tegnet af Ernst Petersen. Her var der tid til at nyde den medbragte kaffe og gå en tur rundt i terrænet, inden turen gik gennem Alpedalen ind til Kolding, hvor vi kørte forbi bl.a. den gamle Købmandsskole og Carlsberghus.


Ved Domhuset, der var Ernst Petersens første opgave her i byen, gjorde vi ophold og fik fortalt nærmere om dette byggeri.


Tilbage igen på Ejlersvej syntes vi alle, det havde været en rigtig dejlig dag.

Termokaffen nydes i det dejlige vejr ved Harteværket. Foto Kurt Nielsen.