Besøg på Kolding Vandrerhjem

Vært Sally Due Sperling inviterede på en spændende historie om vandrerhjemmet gennem 80 år.

 

Onsdag 12. december 2018

kl. 15.00 og kl. 19.00:

Besøg hos Kolding Vandrerhjem

Ørnsborgvej 10, Kolding.

V/vært Sally Due Sperling.

Foreningens formand bød velkommen og glædede sig over den overvældende interesse, der har været for besøget. Sally Due Sperling (SDS) har udvist stor fleksibilitet, og derfor et ekstra besøg kl. 15.00, hvor hovedparten af foreningens medlemmer fra ventelisten deltog. I alt var der 125 deltagere til de to arrangementer, men flest om aftenen.

KOLDING VANDRERHJEM kan fejre 80-års jubilæum i år. Blev indviet den 28. maj 1938 på de gamle ”Galgebjerge” med en storslået udsigt over Slotssøen, Koldinghus, fjorden og bakkerne ved Rebæk. Der er stadig udsigt, selvom de store træer om sommeren skygger for en del af udsigten. Vandrerhjemmet blev tegnet af den kendte og populære arkitekt Ernst Petersen, Kolding. Fløjene med familierum kom til i 1961, og i 2004 stod en udvidelse med en opdateret og tidssvarende arkitektur færdig. Året efter modtog vandrerhjemmet Kolding Kommunes arkitekturpris.

Danhostel Kolding bliver løbende renoveret, for at leve op til nutidens krav, og fremstår i dag, som byens moderne vandrerhjem, klar til at tage imod gæster fra nær og fjern og til at servicere byens borgere.

I de 80 år har der kun været 6 værter. SDS har været vært siden 2011 og blev i 2017 kåret som ”Årets Vært 2017”, og i 2018 som ”Årets Marketingshaj”. Kæmper hele tiden for at være blandt de fem bedste Danhostels i Danmark. Det er en livsstil for SDS.

SDS fortalte inspirerende om vandrerhjemmets historie fra 1938 og frem til i dag suppleret med billeder.

Efter foredraget blev der serveret glögg og æbleskiver, og de fremmødte medlemmer havde mulighed for at komme rundt og se vandrerhjemmet sammen med SDS, hvilket mange benyttede sig af.

Et fint julearrangement med positive bemærkninger fra flere af medlemmerne.