ARRANGEMENTER SÆSON 2017-2018
       


Onsdag d. 29. november 2017 kl. 19.00

på KUC, Ågade 27, Kolding.


Kamæleonen Jenny Holm v/ Henrik Werner Hansen.


Formanden Preben Meyer Petersen bød velkommen til de 123 fremmødte medlemmer og til foredragsholderen, tidligere chefanklager i Kolding, Henrik Werner Hansen, der holdt foredrag om stikkersken Jenny Holm over sin bog  "Kamæleonen Jenny Holm, Gestapoagent, nazijæger, mirakkelkvinde" fra 2016, der fortæller hele historien om Gestapo-agenten fra Staldgården, kvinden der mod krigens slutning skiftede side.

Ellen Anne Marie Christensen blev født i 1916 på Fanø og drømte om at komme på balletskole, blive cirkusartist eller komme på en videregående uddannelse. Hun havde en hård barndom.

Hun blev moppet i skolen, var utrolig nærsynet og gik med briller med glas tykke som hinkesten.

Med sin erotiske udstråling levede hun som voksen med utallige elskere, og skiftede navn og identitet adskillige gange, medens hun skiftevis arbejdede for Gestapo og efter krigen for den britiske efterretningstjeneste. Hun formåede egenhændig som agent for briterne egenhændig at opspore 19 krigsforbrydere i Tyskland.


Medens hun arbejdede for Gestapo i Hamburg og i Danmark forårsagede hun formentlig mellem 50-100 kommunisters tilfangetagelse. Hun blev frifundet for dette forhold, da ingen vidner kunne opspores.

Det er historien om hendes talrige ofre og elskere, om den sexfikserede psykiater, hun betroede sig til, den inhabile dommer, der dømte hende, og om ægtemanden, der i 50 år var uvidende om hendes fortid.

Efter retsopgøret og nogle års afsoning formåede hun at skjule sin nazistiske fortid, og hun skabte sig en helt ny identitet og en strålende karriere i København som kendte menneskers yndlingshealer.

Blandt hendes klienter var både kongelige og statsoverhoveder.

Hun døde i elendighed i sin lejlighed i København, hvor hun havde hunde, der besørgede i lejligheden, da hun var for syg til at lufte dem. Hun var blevet ketogan-misbruger.

Hun døde i 1999 så ensom, at ingen deltog i hendes bisættelse og ingen ved i dag hvor hun er begravet.