ARRANGEMENTER SÆSON 2017-2018

Onsdag d. 28. februar 2018 kl. 19.00

på KUC, Ågade 27, 6000 Kolding.

J. P. Jensen v/ Eddie Troelsgaard.


Bestyrelsesmedlem Kurt Nielsen bød velkommen til de 75 deltagere, som havde trodset kulde og sne for at møde frem til arrangementet.


Eddie Troelsgaard (ET) kom i lære som isenkræmmerekspedient hos J. P. Jensen 1. august 1967.  Direktør var Johan Sørensen, men i det daglige var det disponenterne Sørensen og Lorentzen, som var ET's overordnede. Kunderne kunne på det tidspunkt køre lige til døren. Som lærling var man ikke ansat i en bestemt afdeling, og der var meget at sætte sig ind i med et så omfattende varelager. ET fortalte om varernes placering i de forskellige bygninger. I 1969 blev forretningen udvidet med en større værktøjsafdeling, og det blev begyndelsen til selvbetjening.


J. P. Jensen var oprindelig en af byens store købmandsgårde etableret af C.F. Müller i 1828. Ud over kunder fra byen, var det især kunder fra oplandet mod syd og fra de 8 sogne. I 1889 blev virksomheden delt op i to, idet handel med træ m.v. blev til en selvstændig trælasthandel, der senere blev til Sydjydsk Trælasthandel.


J. P. Jensen blev i 1989 af direktør Johan Sørensen solgt til Rødgaard Import fra Esbjerg, og bygningerne i Søndergade blev solgt til entreprenør Peter Nielsen. Bygningerne blev senere tilbagekøbt og videresolgt til Bahne, og den gamle købmandsgård blev revet ned i 1998.


Kurt Nielsen takkede Eddie Trolsgaard for gennemgangen af historien om J. P. Jensen og håbede, at alle kom godt hjem trods kulde og sne.


I Koldingbogen 2005 kan man læse en megen udførlig artikel af Eddie Troelsgaard om J. P. Jensen ved Sønderbro.