ARRANGEMENTER SÆSON 2017-2018

Onsdag d. 13. december 2017 kl. 19.00 på Danfoss A/S, Albuen 29, Kolding.

90 af foreningens medlemmer deltog i besøget hos Danfoss A/S. Der har været stor interesse for arrangementet, og desværre var der ikke plads til alle fra ventelisten.

Danfoss A/S var repræsenteret ved 4 medarbejdere: Ove Lauridsen, Claus Weber, Ulrik L. Nielsen og Hans Vestergaard.

Virksomheden serverede kaffe/te og slik til de fremmødte.

Inden selve arrangementet begyndte, tilbød Claus Weber at fremvise virksomhedens udstilling af komponenter til kølevareindustrien kaldet ”Fra gården til gaflen”, som Danfoss A/S Kolding dækker. Det var der stor interesse for.

Formand Preben Meyer Petersen bød velkommen til de fremmødte og gav herefter ordet videre til Ove Lauridsen, som bød velkommen til Danfoss A/S Kolding. Ove Lauridsen fortalte historien om Danfoss A/S.

Danfoss A/S blev grundlagt i 1933 af Mads Clausen på sine forældres gård i Nordborg på Als. I .1973 starter Danfoss A/S produktion i Kolding i midlertidige lokaler på Ellehammervej. I 1974 bygges der fabrik i Kolding. Danfoss A/S er i dag en verdensomspændende virksomhed med ca. 26.000 medarbejdere og en omsætning på godt 40 milliarder.

I dag er virksomheden en af verdens førende producenter af:

Cooling – opfundet af Mads Clausen – produceres i Kolding

Heating – termostater til radiatorer

Power Solutions – styreenheder til landbrugs- og entreprenørmaskiner

Drives – styring af motorer – bl.a. elevatorer

Afdelingen i Kolding beskæftiger i dag 448 medarbejdere fordelt på administration, produktion og udvikling m.v.

Det er muligt at læse mere på DHA -  Danfoss Historisk Arkiv.

Efter historien om Danfoss A/S blev de fremmødte delt op i 4 grupper. Hver gruppe fik en medarbejder med som rundviser. Virksomheden går meget op i sikkerhed, og derfor skulle man holde sig på de grønne gange og være opmærksom på, hvis der kom truck markeret med blå kegle. En spændende rundvisning hvor det også var muligt at se robotter, som skal samarbejde med medarbejderne og ikke erstatte dem. Rundviserne svarede på alle de mange spørgsmål, der blev stillet om produktion, krav til uddannelse af medarbejdere, sikkerhed på arbejdspladsen, det psykiske arbejdsmiljø m.v.

Samlet igen var der mulighed for at stille uddybende spørgsmål. Formand Preben Meyer Petersen takkede for et godt tilrettelagt arrangement og et spændende indblik i virksomheden. Ønskede alle en glædelig jul samt et godt nytår.


Ove Lauridsen i gang med at fortælle om Danfoss historie.