Genforenings-og Grænsemuseet i Frederikshøj

Kaj Nielsen gav en fin introduktion til museets historie.
De frivillige på museet kan gerne bruge et par interesserede mere. Kontakt tlf. 7557 3003, eller send en mail til info@genforeningsmuseet.dk

Besøg hos Genforenings- og Grænsemuseet, Frederikshøj d. 16. september 2018. 

Vejret viste sig fra sin smukkeste side, da foreningen havde sit første arrangement i sæson 2018-2019 til Genforenings- og Grænsemuseet 16. september 2018. Uden for museet bød foreningens formand velkommen til de 53 tilmeldte medlemmer og glædede sig over, at der havde været stor interesse for besøget.

Herefter velkomst ved formand for Genforenings- og Grænsemuseet og ”fortælleren” Kaj Nielsen. Museumsbygningen var tidligere et beboelseshus, som blev overtaget 2. januar 1995 og stod klar til indvielse 10. juli samme år i overværelse af dronningen Margrethe II mfl. Museet drives på frivillig basis, og der er ingen på lønningslisten. Inde i museet så vi først en film af ca. 7 min. varighed og herefter et foredrag suppleret med fotos på storskærm. På museet arbejder man med at anskueliggøre, hvad der skete omkring Genforeningen, hvad Genforeningen var for en ”størrelse”, og hvad den betød for de mennesker, som i 1920 formåede at stemme den nordlige del af Slesvig ”hjem” til Danmark. Foredraget blev krydret med sjove fortællinger og anekdoter. I 2014 fik museet Kolding Kommunes Kulturpris samt kr. 10.000-.  Bagefter var der tid til at gå rundt på egen hånd og se effekter og billeder fra begivenheden, og der var to museumsværter klar til at besvare spørgsmål.

Eftermiddagen sluttede af med kaffe/te, boller og lagkage på Den Gamle Grænsekro, som foreningen var vært ved.

En god start på den nye sæson, og der er kommet positive tilbagemeldinger fra en del af deltagerne. Tak for det.