Bryggeriet Slotsmøllen

Carsten Fladmose

Onsdag 25. november 2020 kl. 19.00 på KUC, Ågade 27, Kolding.

Bryggeriet Slotsmøllen v/ Carsten Fladmose Madsen.

 

Bemærk: Begrænset deltagerantal pga. coronakrisen. Se de aktuelle tal på forsiden.

 

 

Mange i Kolding husker fortsat Bryggeriet Slotsmøllen, og endnu flere i det ganske land kender Slots som en af de danske øl, som endnu kan hentes syd for grænsen.

I de gamle bygninger mellem Koldings Banegård og Koldinghus blev der i mange år brygget øl, godt øl, og bryggeriet var en kendt og vigtig del af Koldings hverdag. Slotsmøllen var et gammelt bryggeri, opført, hvor den tidligere slotsmølle drev sit virke og eksisterede helt op til årsskiftet 1998-1999. Bryggeriet fungerede til enhver tid som et typisk dansk provinsbryggeri med sin produktion af bayersk- og pilsnerøl, hvidtøl og sodavand. Slotsmøllen var dog ikke alene om at brygge øl til tørstige koldingensere. Mindre bryggerier som Bryggeriet Juhlsminde og Kolding Bryghus leverede hvidtøl, og fra andre byer kom der i mange år bayersk øl, som blev tappet og solgt af øltappere i Kolding. I modsat retning blev der senere ført meget øl fra Kolding og ud til det ganske land.

Foredraget vil med Slotsmøllen som det naturlige udgangspunkt handle om ølbrygningen i Kolding fra omkring 1850 og 150 år frem.