ARRANGEMENTER 2017-18

Arkitekt Ernst Petersen og Kolding v/arkitekt Sten Krarup. 

Der har været stor interesse for en gå- og bustur med arkitekt Sten Krarup for at se på bygninger tegnet af arkitekt Ernst Petersen i perioden 1918-1953. Derfor blev der gennemført en ekstra tur 30. september med 51 deltagere.

Vi mødtes i Sct. Nicolai gamle skolegård, hvor formand Preben Meyer Petersen bød velkommen og præsenterede Sten Krarup, arkitekt og byplanlægger ved Kolding Kommune 1978-2005. Desværre var det begyndt at regne lidt.

Vi startede gåturen og så nogle af de bygninger, som Ernst Petersen har tegnet. Odd-Fellow Logen, Ligkapel ved Sct. Nicolai Kirke med det sjove timeglas, ombygningen af rådhuset, Spare- og Lånekassen, det tidligere bibliotek. Regnen var taget til, og vi gik derfor mod Ejlersvej. Efter lidt ventetid kom bussen, og vi kom i tørvejr.

På busturen så vi bl.a. spædbørnehjemmet Fuglehøj, Ernst Petersens eget hus ”Skaadhus” samt en del andre bygninger tegnet af Ernst Petersen.

Vi gjorde ophold ved Harteværket, som er tegnet af Ernst Petersen. Det samme er de tilhørende funktionærboliger. De fleste deltagere valgte at drikke deres medbragte kaffe m.v. i Madpakkehuset, hvor der var tændt op i pejsen.

Vi fortsatte busturen og så bl.a. Alderdomshjemmet Låsbyhøj, Købmandsskolen på Haderslevvej, Domhuset, Immanuelskirken og så tilbage til Ejlersvej.

Under gå- og busturen ødslede Sten Krarup ud af sin viden om Ernst Petersens arkitektur og bygninger krydret med finurligheder og anekdoter.

Chaufføren fra Papuga havde styr på sin bus, når han skulle kante sig gennem smalle gader med parkerede biler i begge sider.

Trods regnen syntes alle, at det havde været en rigtig dejlig dag.